lauantai 23. marraskuuta 2013

Ajatuksia ruokaluista

Mulla on tapana selailla kotikokkia ja monia muita sivustoja joista poimin noille meidän tytöille uusia vinkkejä ruokiin. Tällä kertaa kokeilin porkkanalettuja hieman sovelletetusti.

Aava on todella kiinnostunut maistamaan uusia makuja, ja syö lähes aina ruuan kuin ruuan mitä eteen lykkää, mutta sitten toi meidän Usva.. Sille ei olekaan niin helppoa toi uuden ruuan maistaminen, ja välillä on päiviä että syö pienen nokareen sieltä ja toisen tuolta, ja päivän saldo  voi olla tyyliin ruokalusikkalinen. En ole ottanut tavaksi tehdä vain niitä ruokia jotka kaikille maistuu, sillä mun mielestä kaikkea täytyy maistaa, pakko ei ole ruokaa syödä loppuun, mutta maistaa täytyy ainakin. Usvalle ei mene kasvikset,ei vihannekset, ei kaikki lihat.. Mutta taas Aavalle menee ihan kaikki.. Keitettynä, paistettuna, "raakana" ..


No lauantaina tein porkkanalettuja tällä ohjeella:
3 dl
porkkanaa hienona raasteena ( mä keitin porkkanoita, ja soseutin tuon 3dl.)
 
½ dl
korppujauhoja
 
1½ dl
maitoa
 
½ dl
vehnäjauhoja
 
50 g
margariinia sulana
 
2
munaa
 

 
valkopippuria ja yrttisekoitusta

Sekoita mausteet korppujauhoihin ja mittaa maito mukaan. Anna turvota hetki. Pese, kuori ja raasta porkkanat. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Paista pannulla.
Saman ohjeen mukaan voit valmistaa ohukaiset myös perunasta tai punajuuresta.


Aavahan rakastu noihin, ja selitti kuinka vahva hänestä kasvaa, ainakin yhtä vahva kuin pupujussi! :)


Ja sitten muuhuin kuin ruokiin.. Kuvasin myös tuota meidän pienintä taas vaihteeksi, hiukan yritin jotain jouluista ikuistaa kameraan, ja mielestäni onnistuin :) 



Mutta vaikka mun piti olla postaamatta niin postasin kuitenkin pikaisesti, sillä parin tunnin päästä lähdemme illastamaan lasten mummun ja pappan luokse, ja "juhlistamaan" heidän 40vuotis hääpäivää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti